Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii Universităţii Ovidius de la Fizică Tehnologică vor face practică la Măgurele

ro

05 Sep, 2014 14:13 2857 Marime text
Studenţii care urmează specializarea Fizică Tehnologică, din cadrul Facultății de Științe Aplicate și Inginerie, Universitatea „Ovidius” din Constanța, vor putea, de anul acesta, să facă practică  la Măgurele - București, acolo unde se construiește laserul de mare putere prin proiectul european ELI (The Extreme Light Infrastructure).
 
Specializarea Fizică Tehnologică este văzută ca o specializare cu un potențial  mare datorită implementarii proiectului european ELI. Astfel se va putea investiga, în detaliu, probleme dintr-o gama largă de domenii științifice, de la fenomene fundamentale, prin aspecte referitoare la fizica nucleară și astrofizica, până la aplicații în domeniul materialelor avansate și controlul elementelor nucleare. Important este și faptul că cel mai apropiat centru universitar in care se studiază Fizica de lângă București este Universitatea „Ovidius” din Constanța.

În acest fel, peste patru ani, studenții care încep în anul universitar 2014 – 2015 specializarea Fizică Tehnologică, au cea mai mare șansă să fie angajați în cadrul acestui proiect, se arată într-un comunicat al Unviversităţii Ovidius.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii