Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Strutinsky are firme în spital“ Palaz - „Consiliul de Administraţie al Spitalului este vinovat şi lipsit de transparenţă“

ro

20 May, 2016 13:24 5492 Marime text
În cadrul dezbaterii publice ce are ca temă „Depolitizarea Spitalului Clinic Judeţean «Sf. Apostol Andrei» Constanţa! Împreună pentru un sistem performant!”, organizată de cotidianul ZIUA de Constanţa, Claudiu Palaz a precizat faptul că „Consiliul de Administraţie al Spitalului este vinovat şi lipsit de transparenţă“.

„Aceste discuţii trebuiau să aibă loc în şedinţele CJC. Consiliul de Administraţie al Spitaluilui decide concesionarea serviciilor. Cred că Consiliul de Administraţie al Spitalului este vinovat şi lipsit de transparenţă“, a declarat Claudiu Palaz, fostul prefect al judeţului Constanţa.

Tot acesta a mai întrebat faptul că de ce nu sunt făcute publice toate contractele de achiziţii făcute de Dănuţ Căpăţînă.

„De ce nu se fac publice toate contractele de achiziţii făcute de Căpăţînă? Trebuie să se ştie cine se află în spatele acesor servicii. Cei numiţi politic în CA-ul Spitalului decid totul. Lucrurile trebuiau arbirdate altfel. De ce nu l-aţi schimbat pe Căpăţînă? Câţi dintre parlamentari au susţinut Spitalul Judeţean?“, a mai spus Claudiu Palaz.

De asemenea, Palaz a mai spus că toate contractele Spitalului ar trebui făcute publice şi că „Strutinsky are firme în spital“

„Fără transparenţă nu se va rezolva nimic. Toate contractele Spitalului trebuie făcute publice. Să le spunem lucrurilor pe nume, că Strutinsky are firme în spital“, a mai adăugat Palaz.

Soluţia lui Palaz pentru depolitizarea Spitalului Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa ar trebui începută de la transparenţă.

„Depolitizarea trebuie începută de la transparenţă. Contractele de achiziţii trebuie făcute publice“, a mai conchis Palaz.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costea 21 May, 2016 08:05 Ai perfecta dreptate Daniela Muresan,dar toate astea au loc cu stirea intregii conduceri al spitalului,cu stirea primariei si a consiliului judetean care le-a pemis firmelor (contra cost) de pompe funebre sa-si faca jocul in spital.Ce cauta popa sa vina prin saloane sa cerseasca bani ca sa se roage(chipurile)pentru sanatatea ta.Nu face statul nimic pentru bolnavi,si s-a gasit popa sa te vindece prin moarte.Normal sa-ti fie scarba de tot ce se petrece in tara asta.
  • Daniela Muresan 20 May, 2016 16:02 Este o rusine tot ceea ce se intampla in sistem, mai ales la Cta. In luna ianuarie mama a fost internata la terapie intensiva dupa un atac cerebral, cand incepuse sa isi revina( nesupravegheati bolnavii), inro noapte moare innecata fara sa ni se spuna ce si cum, doar insuficienta respiratorie cica . Ce parere aveti, dupa tot necazul la ora 6am suna cineva de la magazinul mortuar si ma anunta de deces, am rams stupefiata, am crezut ca este o gluma, insa suna insistent. Am intrebat cine sunt la un moment dat si imi spune dna de la celalalt capat al firului ca sunt niste colaboratori ai spitalului. Am ramas fara cuvinte, nu intelegeam de ce nici macar un amarata de angajat al institutiei nu anunta familia ca a intervenit decesul mamei mele?? Ajung la spital, intreb medicul Panait neurolog iar dlui imi raspunde foarte sec : ce cucoana e spitalul lui mama"" m-am blocat, insa mi-am iesit din minti si a iesit repede din cabinet, si ce credeti un angajat al ciclilor umbla prin spital cu doarul defunctei mele mame, pandind pe cei care trebuiau sa vina, adica pe noi. am crezut ca innebunesc, am cerut documentele sa putem merge la morga, care se afla in cladirea institutiei bineinteles, acolo surpriza :intri pe usa sa mergi la morga si constat cu stupoare ca acolo este magazin mortuar, adica cioclii, am vazut negru in fata ochilor. Noi fiind din Mangalia, am apelat a seviciile unor de la noi si ce noroc ei avusesera mari scandaluri cu cei de acolo . nimeni, dar nimeni viu sau mort nu iese de acolo fara ei. STUPEFIANT !!! Ce sa intelegem ca asta este o afacere care produce foarte mult??? Poate chiar contribuie la decesul celor internati in conditiile in care cioclii se afla pe mosia lor proprie. Nu le doresc rau, nu le doresc nici bine, le doresc sa aiba sanatate, insa cand vor ajunge acolo sau in astfel de situatii, ei, parintii su copii lor sa le dea Dumnezeu ce merita insutit sau inmiit !! Imi este scarba de oameni ca astia, imi este scarba de ceea ce se intampla, imi este scarba sa ma imbolnavesc in tara asta, imi este scarba ca trebuie sa respir acelasi aer cu ei, pur si simplu imi este scarba!!