Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiţi care este considerată boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei?

ro

02 Mar, 2016 22:47 4859 Marime text
Endometrioza este considerată un fel de “cenuşăreasă” a bolilor ginecologice, deoarece nici la ora actuală medicina nu a reușit să ofere o explicaţie completă şi logică în ce priveşte cauzele maladiei. Deşi se ştie despre ea de mai bine de un secol.
 
Subiectul ne-a fost adus în atenție de reflexoterapeutul Lucian Gevelegian, care explică ce este de fapt această endometrioză. Ei bine, boala constă în dezvoltarea endometrului, a mucoasei care tapetează pereţii interni ai uterului, în cu totul altă parte decât la locul potrivit. Sună complicat? De fapt, unele femei știu că este o boală cu simtome de genul durere pelviană (burtă) de intensitate variabilă, corelată cu ciclul menstrual (la menstruaţie, la ovulaţie), cu o durere ce poate apare şi la urinare, în timpul sau după contactul sexual. O consecinţă a endometriozei este infertilitatea, adică incapacitatea femeii de a rămâne însărcinată. Ca şi cauze, există mai multe teorii, dar nici una nu a fost dovedită şi nici nu a putut explica în totalitate mecanismul de producere al bolii.
 

"Este luată în calcul o predispoziţie genetică. De obicei, dacă mama are boala şi fiica o dezvoltă, dar într-o formă mai severă", spune Gevelegian.

 
Există însă şi cauze mai subtile ale acestei maladii.
 

”Problemele ginecologice (femei) şi andrologice (bărbaţi) ţin de funcţionarea chakrei a II-a, Svadisthana. Ea guvernează relaţiile sociale (găsirea locului în societate), dar, în special pe cele de cuplu, inclusiv sexuale. Bolile sunt urmarea blocajelor energetice pe care singuri ni le provocam. În această zonă “răspunzătoare” de aceste blocaje sunt frustrările, tensiunile, neîmplinirile în şi date de relaţiile mai sus amintite. Când problemele relaţionale sunt însoţite de neîmpliniri sentimentale (lipsa de iubire, respect, compasiune) din partea partenerului, pot apare şi tulburări cardiovasculare (boli ginecologice plus cardiace şi circulatorii) în diferite stadii”, explică specialistul.

 
Practic, privind problema din alt punct de vedere, decât cel strict medical, atunci când dispare respectul faţă de propria persoană încep o grămadă de probleme iar procesul de “digestie” al vieţii de zi cu zi e afectat puternic (balonări,colite, boala Crohn, cancere de colon).
 
Cât priveşte tratamentul, femeile cu această boala trebuie să ştie că este de lungă durată, iar femeile trebuie musai să apeleze la specialiști.
 

"Va trebui să vă ascultaţi instinctul şi să căutaţi un medic care stie, în primul rând, cu ce se “mănâncă” endometrioza, pentru că nu toţi ginecologii o recunosc, ba unii o neagă şi o consideră o mare prostie!", spune, la rândul său, dr. Edith Kadar.

 
Ideea este că uneori trebuie să căutăm întâi vindecarea în noi şi apoi decidem ce fel de specialist să consultăm.
 

"Trebuie să te gândești bine și să analizezi cu maximă obiectivitate ce anume îți face feminitatea să „plângă”, ce o împiedică să se manifeste? E ceva din viața ta, un lucru, o persoană, care te face să uiți că ești femeie cu nevoi, și care îți amplifică dorința de a asigura confortul tuturor cu excepția ta? Ceva care te împiedică să-ți ceri dreptul tău la tandrețe și iubirea care ți se cuvin? Profită de oportunităţile acestei perioade, fii sinceră cu tine însăți, ”scutură- te” de trecut, ia taurul de coarne şi refă-ți viaţa! Vindecarea va veni de la sine. Ce alegi?”, întreabă dr.Edith Kadar, un medic ce a urmat Facultatea de medicină „Victor Babeș” din Timișoara. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii