Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Traian Băsescu preia Mișcarea Populară. Ce mișcări decisive face

ro

08 Oct, 2015 07:26 1824 Marime text
 
Fostul președinte al României petrece tot mai mult timp alături de cei din Partidul Mișcarea Populară. A anunțat deja că nu mai vrea să stea deoparte și că se va implica și mai activ. Primul pas îl va face sâmbătă la Sinaia când în fața membrilor Consiliului Național al PMP va semna adeziunea la Partidul Mișcarea Populară. Există posibilitatea să o facă chiar și mai repede, potrivit știripesurse.ro.
 
Prima decizie care se va lua apoi va fi schimbarea numelui partidului din Partidul Mișcarea Populară în simplu - Mișcarea Populară și sunt voci care susțin că și sigla va di schimbată.
 
Este posibil să preia chiar și direct conducerea formațiunii... cum este posibil și ca să ocupe o funcție onorifică, dar a conducă de facto partidul (așa cum de fapt o face și acum).
 
Un al doilea pas va fi semnul dat liberalilor nemulțumiți de situația din PNL post-fuziune cu care s-a negociat deja să treacă pe față la MP. Sunt negocieri și cu alți parlamentari - un total în jur de aprox.40 de parlamentari i s-ar putea alătura.
 
Un al treilea pas va fi acela al absorției, comasării si/sau alianțelor care să facă de PMP a III-a forță politică a țării la localele și parlamentarele din 2016.
 
Potrivit estimărilor oficiale făcute deja de Traian Băsescu în întâlnirile cu noii membri ai partidului și de la Ilfov marja de votanți ar fi de 20%, dar oameni din conducerea partidului susțin că totuși ținta e undeva în jur de 6-8% realist.




Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii