Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro DNA a detonat BOMBA în această seară

ro

21 Oct, 2015 23:48 2137 Marime text
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au detonat bomba miercuri seara! Ei l-au reținut, pentru 24 de ore, pe judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi . Magistratul a fost adus, miercuri, escortat, la sediul DNA din Bucureşti, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie, potrivit știripesurse.ro.
 
Potrivit unor surse judiciare, el le-ar fi promis unor oameni de afaceri italieni că va interveni pe lângă membri ai Guvernului Republicii Moldova şi pe lângă fostul premier Vlad Filat pentru a obţine autorizaţiile necesare desfăşurării de activităţi bancare.
 
Dan Anton şi concubina sa, Marina Moglan, care are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, ar fi avut în anul 2014 primele discuţii cu cei doi oameni de afaceri italieni stabiliţi la Botoşani, care doreau facilitarea derulării de activităţi financiar-bancare pe piaţa din Republica Moldova. Discuţiile ar fi continuat până în august 2015, când unul dintre afacerişti i-ar fi promis magistratului o sumă importantă de bani şi un post de director de bancă la Chişinău pentru concubina lui.
 
Conform surselor judiciare, oferta a fost acceptată de Dan Anton, care s-a angajat că va interveni atât pe lângă fostul premier Filat, la momentul respectiv deputat în Parlamentul Republicii Moldova, precum şi pe lângă membri ai Guvernului de la Chişinău.

Dan Anton mai este suspectat, conform aceloraşi surse, că ar fi promis să intervină pe lângă doi colegi de-ai săi, judecători la Curtea de Apel Iaşi, pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care un suspect cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, fusese condamnat de instanţa de fond într-un dosar de contrabandă cu ţigări. În schimbul promisiunii sale, magistratul ar fi beneficiat, din partea unor apropiaţi ai inculpatului, de plata unor servicii hoteliere şi de transport pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Pe lângă faptele de trafic de influenţă, Dan Anton este suspectat şi de comiterea infracţiunilor de violare a vieţii private, instigare la abuz în serviciu şi dare de mită, săvârşite contra intereselor fostului soţ al concubinei. Printre altele, magistratul ar fi determinat un poliţist de frontieră să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să-i permită Marinei Moglan să treacă din Republica Moldova în România cu cei doi copii minori, deşi nu avea acordul scris al tatălui acestora.
 
Procurorii DNA au efectuat în cursul zilei de miercuri percheziţii în 10 locaţii situate în judeţele Iaşi şi Suceava, într-un dosar privind fapte de corupţie şi contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2014 - 2015.


Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii