Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro De ce nu a fost arestat Mazăre (document)

ro

14 Apr, 2014 21:01 2854 Marime text
Judecatorii au hotarat sa respinga cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Constantei Radu Mazare, din cauza lipsei de probe.
Judecatorii au semnalat ca nici declaratiile martorilor, nici interceptarile si nici dovada unui tranfer bancar intre firma lui Elan Schwartzenberg si Radu Mazare nu au constituit probe care sa ateste actiuni ilicite ale primarului.
Martorii nu au vorbit despre speta in cauza sau au dat date prea generale. Interceptarile nu au relevat ca Mazare ar fi facut ceva care sa ii depaseasca atributiile de primar. Iar banii primiti nu pot fi dovediti ca reprezinta o mita pentru castigarea unei licitatii.
Toate detaliile deciziei judecatorului le gasiti ma jos, in acest extras din motivarea judecatorului de camera preliminara care a judecat solicitarea procurorilor DNA de a se emite mandat de arestare preventiva in cazul lui Radu Mazare:
„Cu referire expresa la elementele pe care acuzarea si-a intemeiat propunerea de arestare preventiva, judecatorul de drepturi si libertati retine ca inscrisul existent in vol.III, fila 39, confirma faptul ca numitul Schwartzenberg Emilian este partener contractual al societatii Melici Management Inc., date comunicate de LGBT bank din Liechtenstein.
De asemenea, din extrasul de cont emis de LGT Bank din Liechtenstein rezulta ca, la data de 13 septembrie 2011, societatea Melici Management Inc a transferat in contul inculpatului Mazare Radu Stefan suma de 95.000 de euro.
Aceasta constituie o realitate ce nu poate fi contestata insa nu rezulta din probele administrate, pana in acest moment procesual, ca banii au fost primiti de inculpatul Mazare Radu Stefan de la inculpatul Morgenstern Avraham, pentru ca acesta din urma sa castige, in conditii ilicite, licitatia din 15.12.2011.
Sursa: www.stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii