Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse Procurorii au verificat afirmațiile făcute de colonelul STS despre cazul Colectiv

ro

05 Jan, 2016 06:57 3494 Marime text
Potrivit Stripesurse.ro, procurorii care se ocupa de ancheta in cazul Colectiv au verificat afirmatiile facute de un colonel STS, retinut pentru trafic de influenta.

Acesta a sustinut, intr-o discutie telefonica interceptata, ca incendiul ar fi fost provocat, iar de acest lucru ar fi stiut si ministrul Gabriel Oprea.

Afirmatiile lui Stefan Enache s-au dovedit false, iar procurorii au considerat ca el doar a incercat sa isi creeze imaginea unui personaj influent, cu acces la informatii secrete.

Arestat pentru trafic de influeta intr-un dosar de coruptie, colonelul STS Stefan Enache, a fost intrceptat cand vorbea cu un politician despre...incendiul de la clubul Colectiv prezentandu-l ca pe o provocare, scrie Stripesurse.ro

"STEFAN ENACHE: Se stia, ma! Stia seful din Minister…Si Oprea… Pai daca si-au dat sms-uri „nu vii in seara asta in club!", unii… Si eu am prieteni care au fost…specializati pe explozibili si arme de distrugere in masa. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mama si tata. Deci americanii au mama, ii spun bombe mama, israelienii le spun, rusii tata si israelienii au o combinatie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Pai daca i-a facut ca la rotisor…

Politician: I-a stropit, i-a…?

STEFAN ENACHE: Ce vorbesti…Si gazul ala dezvolta 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, in momentul in care a coborat, oxigen."

Afirmatiile lui Stefan Enache nu au ramas neverificate. Procurorii parchetului general au vrut sa lamureasca daca exista vreun sambure de adevar in ceea ce a spus colonelul si au ajuns la concluzia ca acesta mintzea. Ca sa para cat mai credibil in fata celor carora le promitea ca va face trafic de influenta comenta pe diverse subiecte de interes si lasa impresia ca detine informatii precise.

Asadar, povestile cu arme militare folosite intr-un club din Bucuresti sunt doar rodul imaginatiei unui colonel STS care voia sa isi impresioneze interlocutorii. Acum, avocatul lui Stefan Enache sustine insa ca este o neintelegere si ca Enache nu a facut niciodata astfel de afirmatii. Adica interceptarea i-ar fi atribuita lui in mod eronat.

Mai multe pe Stripesurse.ro

Sursa: Stripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii