Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştire în curs de actualizare Descinderi în judeţele Constanţa, Botoşani, Suceava şi municipiul Bucureşti

ro

16 Jun, 2011 11:05 1740 Marime text

perchezitii_66615100.jpgProcurorii DIICOT efectuează la această oră percheziţii la 140 de adrese. Este căutată o uriaşă reţea de traficanţi de ţigări. Sunt cercetate deja 160 de persoane. Percheziţiile au loc în judeţele Constanţa, Botoşani, Suceava şi municipiul Bucureşti.

 

UPDATE   Un jandarm din Suceava, un poliţist din Siret şi un consilier local din Grămâşti sunt cercetaţi alături de 164 de persoane implicate în contrabandă cu ţigări, ascunse din R. Moldova şi Ucraina în România, anchetatorii descinzând, joi, la 143 de locaţii din Suceava, Bucureşti, Constanţa şi Botoşani. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava efectuează un număr de 143 de percheziţii domiciliare, din care 125 în judeţul Suceava, 12 în municipiul Bucureşti, patru în judeţul Constanţa şi două în judeţul Botoşani, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transnaţional, constituit din cetăţeni români şi ucraineni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Potrivit DIICOT, se efectuează cercetări faţă de un număr de 167 de învinuiţi, în sarcina cărora se reţine că au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina. Procurorii DIICOT au mai reţinut că la grupul infracţional organizat au aderat şi un jandarm din cadrul IJJ Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Suceava, BCCO Suceava, IJPF Suceava, BCCO Iaşi, Bacău, Galaţi şi lucrători din cadrul BMJ Bacău şi SIR Suceava, Botoşani, iar suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către SRI, DOS, DGIPI, DSOI. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava urmează a fi conduse 180 de persoane în vederea audierii şi luării măsurilor legale.  

 

UPDATE 2: Trei echipe DIAS Constanţa însemnând cel puţin 15 luptători au fost mobilizate pentru a participa la perchiziţiile din judeţul Constanţa. Surse informate spun că sunt vizate localităţile Medgidia şi 23 August, unde oamenii legii se aşteaptă să găsească dovezi suficiente pentru a anihila reţeaua de contrabandişti.

 

UPDATE 3: Surse informate arată că o altă localitate vizată este Mangalia, unde se efectuează o percheziţie.

 

Vom reveni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii