Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că există un pom care face 40 de fructe diferite? Să vedeţi primăvara cum arată! (video)

ro

19 Apr, 2016 07:57 2973 Marime text
Sam Van Aken, de la Universitatea Syracuse, a devenit faimos după ce a realizat „pomul minune” care are puterea de a face 40 de fructe diferite.

La o primă vedere, copacul pare unul obişnuit, însă, atunci când vine primăvara, acest pom înfloreşte în culori diferite, spre încântarea privitorilor. El are flori roz, albe si mov, in diferite nuante. Apoi, din iulie şi până în octombrie, pomul dă roade bogate. Nu mai puţin de 40 de soiuri de fructe, printre care prune, piersici, nectarine, cirese şi alune pot fi culese de pe crengile lui.
 
Van Aken a ales câteva sortimente de pomi fructiferi şi a realizat iniţial un hibrid cu doar câteva soiuri. Ulterior, când pomul avea deja 2 ani, au fost adăugate crengi de la alţi pomi diferiţi. Aceste crengi au fost incluse în tulpină, printr-o tehnică specială de altoire, în timp ele devenind parte a noului copac.
 
Până acum există 16 exemplare de copaci care fac 40 de soiuri de fructe. Poate părea puţin, însă trebuie să ţinem cont că pentru realizarea unuia singur sunt necesari cinci ani!

Vă lăsăm să urmăriţi un filmuleţ dedicat muncii lui Sam Van Aken. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii