Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statisticile sunt terifiante. Zeci de mii de infecţii nosocomiale, înregistrate în spitalele din România!

ro

21 May, 2016 19:04 4458 Marime text
Datele centralizate de Ministerul Sănătății în timpul mandatului fostului ministru Patriciu Achimaş-Cadariu au scos la iveală o realitate incredibilă: între anii 2010 şi 2015 au fost înregistrate peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România! Dacă e săn e luăm după statistica lui Cadariu, Constanța stă un pic mai bine, dar există spitale, cum ar fi cele din judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş şi din București, care au înregistrat cele mai multe infecții de acest gen! Trist, nu-i așa?
 
Aceleași statistici relevă faptul că secţiile cu cele mai mari probleme sunt ATI, Chirugie şi Pediatrie. Evident că și celelalte au probleme, însă aici este… prăpădul!
 
Potrivit news.ro, datele centralizate de Ministerul Sănătății în timpul mandatului fostului ministru Achimaş-Cadariu arată că în anul 2010 numărul total de infecţii intraspitalicești a fost de 8.105, în anul 2011 numărul a crescut la 8.463 de infecții, în 2012 s-au înregistrat 8.278 de probleme, în 2013 numărul infecțiilor a ajuns la 9.296, iar în 2014 s-a înregistrat un nou record, de 10.630 de infecții nosocomiale. Ce să mai comentăm?
 
Vă amintim că infecţiile nosocomiale sunt asociate cu o rată mare a mortalităţii. Ele sunt considerate bacterii rezistente la o scară largă de antibiotice. Tratarea necorespunzătoare a infecţiilor nosocomiale cu antibiotice ineficiente duce la deces. Cele mai predispuse secţii pentru infecţiile nosocomiale sunt cele de Terapie Intensivă.
 
La nivel european, procentul de dobândire a infecţiilor nosocomiale de către pacienţi internaţi într-un mediu bacteriologic activ este de 51%. Aproximativ 30% dintre pacienţii internaţi într-un mediu nosocomial activ sunt afectaţi de o astfel de bacterie. 1 din 20 de pacienţi adulţi este afectat de infecţiile nosocomiale într-un mediu bacteriologic activ. În Europa, studiile au arătat că 1 din 50 de pacienţi moare din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii