Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stațiile de autobuz din București nu vor mai purta numele „Colectiv”

ro

19 Jan, 2016 08:11 2417 Marime text
 
RATB anunța în luna noiembrie că va aduce un omagiu celor 63 de victime care şi-au pierdut viaţă în urmă tragediei din clubul Colectiv. Astfel, staţia „Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniilor de tramvai 23 şi 27 din București, de pe bulevardul Mărăşeşti, precum şi staţia „Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniei 312 de autobuze de pe Splaiul Independenţei, urmau să poarte numele „Colectiv”.
 
La mai bine de două luni de la cumplitul incendiu staţiile au revenit la denumirea iniţială, iar în zona mai e o singură plăcută care poartă denumirea „Colectiv” - fosta staţie „Dâmboviţa”, amplasată pe Splaiul Independenţei, pe traseul liniei de autobuze 312, notează româniatv.net.
 
Reprezsentanții RATB spun că decizia de a modifică denumirea staţiilor a stârnit multe reacţii negative în rândul călătorilor, motiv pentru care Regia Autonomă de Transport Bucureşti a revenit asupra acestei măsuri.
 
„După tragedia din Clubul Colectiv, în atmosfera de emoţie din perioada imediat următoare, am primit sugestii din partea unora dintre călătorii noştri că o staţie RATB să poarte numele Colectiv, în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţă în nefericitul eveniment. Am dat curs acestor propuneri şi am decis că staţiile 'Pasaj Mărăşeşti', cea amplasată pe Bd. Mărăşeşti (linii de tramvai 23 şi 27), precum şi cea amplasată pe Splaiul Independenţei (linia 312 de autobuze), să poarte numele 'Colectiv'.
 
Selecţia acestor staţii a avut în vedere, în primul rând, apropierea de Clubul Colectiv, dar şi faptul că în reţeaua RATB mai există încă două staţii, cu denumirea 'Bulevardul Mărăşeşti', care evocă evenimentul istoric din Primul Război Mondial şi care sunt importante pentru reţeaua noastră, având în vedere fluxurile mari de călători care le utilizează.
 
La scurt timp după apariţia comunicatului de presă, au urmat reacţiile, unele pro altele contra, aşa cum este firesc. Însă am constatat că opiniile critice erau numeroase şi vehemente, fapt ce necesită fie o explicaţie, fie o altă măsură.
 
În acest context, am considerat că este bine să căutăm o soluţie prin care să ajungem la un compromis, astfel încât să nu lezăm sensibilitatea celor care doreau că staţiile să rămână cu vechea denumire, în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpul de lupta la Mărăşeşti, dar să avem şi o staţie cu denumirea 'Colectiv'. A fost aleasă de această dată staţia 'Dâmboviţa', amplasată pe Splaiul Independenţei, pe traseul liniei de autobuze 312.
 
Prin urmare, staţiile 'Pasaj Mărăşeşti' au rămas cu vechea denumire, iar staţia 'Dâmboviţa' poartă denumirea 'Colectiv', începând din dată de 23.12.2015”, este răspunsul RATB, potrivit ziare.com. 


Sursa foto: urbology.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii