Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statele Unite intenţionează să trimită o navă în Marea Neagră

ro

02 Apr, 2014 09:23 1706 Marime text

Pentagonul intenţionează să trimită o navă în Marea Neagră şi să intensifice manevrele militare prevăzute în această vară în Europa, cu scopul de a oferi noi asigurări aliaţilor est-europeni, îngrijoraţi de intervenţia rusă în Crimeea, a afirmat marţi un oficial american, citat de AFP, potrivit Mediafax.

"Printre propunerile luate în considerare figurează trimiterea unei nave americane în Marea Neagră", a dezvăluit pentru jurnalişti un oficial de rang înalt al Pentagonului.

Un distrugător american, USS Truxtun, s-a aflat în martie în Marea Neagră, unde a efectuat exerciţii împreună cu forţele navale bulgare şi române.

De asemenea, strategii militari americani intenţionează să ofere mai multă atenţie manevrelor militare prevăzute în această vară în Europa, potrivit acestui oficial.

O delegaţie alcătuită din ofiţeri din cadrul armatei terestre se va deplasa "în curând" în Europa pentru discuţii cu ţările partenere, a adăugat el, fără să ofere alte detalii.

Cu toate că Washingtonul şi-a propus detensionarea situaţiei de la frontiera ruso-ucraineană pe cale diplomatică, totuşi, Statele Unite şi NATO intenţionează să ia anumite măsuri care le-ar oferi asigurări statelor est-europene membre ale Alianţei Nord-Atlantice în faţa acţiunilor Rusiei.

În urma alipirii Crimeei de către Rusia, statele membre NATO i-au cerut şefului militar al Alianţei, generalul american Philip Breedlove, să prezinte propuneri pentru a reafirma angajamentul aliaţilor faţă de Europa de Est.

"I-am cerut să ia în considerare o serie de măsuri", care includ în principal manevre şi antrenamente comune, a afirmat secretarul american al Apărării, Chuck Hagel.

Şeful Pentagonului a refuzat să spună dacă Statele Unite intenţionează să menţină în mod permanent trupe în Europa de Est.

"Vom continua să luăm în considerare diferite posibilităţi şi opţiuni", a spus el.

Aproximativ 67.000 de militari americani sunt mobilizaţi în prezent în Europa, majoritatea dintre ei în Germania.

Sursa: b1tv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii