Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Starea de urgenţă în America. Mai mulți oameni au murit de frig, 8.000 de zboruri au fost anulate

ro

23 Jan, 2016 15:37 1884 Marime text
 
Statele Unite se confruntă cu viscolul puternic. Potrivit primelor informaţii, cel puţin zece persoane au murit şi mii de locuinţe au rămas fără electricitate. În zece state s-a declarat starea de urgenţă.
 
Peste 50 de milioane de persoane din aproximativ zece state au primit avertizări meteorologice şi recomandarea de a rămâne, pe cât posibil, acasă în perioada viscolului. La Washington s-ar putea aşterne un strat de zăpadă-record, de peste 70 de centimetri. Şase state americane au declarat starea de urgenţă, începând de vineri şi mii de zboruri au fost anulate. Supermarket-urile au fost golite rapid de cumpărătorii care şi-au făcut provizii pentru perioada cât va dura vremea rea şi care va afecta teritorii extinse din ţară, din Arkansas, până în Massachusetts, notează româniatv.net.
 
Meteorologii americani au informat că s-ar putea produce o furtună de zpăpadă „extrem de puternică, ce ar putea afecta peste 50 de milioane de oameni”.
 
Cel puţin zece persoane au murit şi peste 8.000 de curse aeriene au fost anulate, în Statele Unite, din cauza Furtunii Jonas, care a generat condiţii de viscol extrem pe Coasta de Est a SUA. Autorităţile americane au decretat STARE de URGENŢĂ în statele americane  Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, Carolina de Nord, New Jersey, New York, Virginia şi Virginia de Vest. Mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

 

Sursa foto: economica.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii