Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci morţi din cauza viscolului Stare de urgenţă în Bulgaria

ro

10 Mar, 2015 08:42 1015 Marime text
Cel puţin cinci oameni au murit în Bulgaria, în ultimele zile, din cauza ninsorii şi a gerului. Sute de localităţi nu au curent electric, apă sau încălzire.
 
Un bărbat de 64 de ani dispărut de acasă, dintr-un sat din sudul Bulgariei, a fost găsit mort, în zăpadă, după mai mult de 24 de ore. Și administratorul unei cabane şi-a pierdut viaţa, el a făcut infarct în timp ce încerca să cureţe drumul. Iar trei turişti care făceau snowboarding au fost ucişi de o avalanşă în munţii Pirin, potrivit România TV.
 
Sute de localităţi, în special din sudul ţării, au rămas fără curent electric şi fără apă. Cablurile s-au rupt sub greutatea zăpezii. Echipele companiei de electricitate încearcă să repare penele, dar operațiunile ar putea dura câteva zile.
 
Autorităţile din cinci localităţi au declarat stare de urgenţă. Dacă în munţi ninsoarea face probleme, în sud-est zeci de gospodării se află sub ape. Iar hidrologii au avertizat că nivelul râurilor va creşte şi mai mult, pe măsură ce zăpada se va topi în restul ţării.

Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii