Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stânci ascuțite, țevi și table ruginite ascunse de mare Harta zonelor de pe litoral cu risc pentru turiști

ro

08 Aug, 2015 20:42 2719 Marime text
 
Nu numai valurile uriașe sunt un pericol pentru turiști. Chiar și atunci când marea este lină, nu trebuie să vă aventurați orbește în apă, întrucât prin toate stațiunile sunt, la mică distanță de țărm, zone cu pietre ascuțite, țevi sau table ruginite. 
  
În plus, salvamarii avertizează că, în această perioadă, curenții marini sunt foarte periculoși. Pot forma gropi adânci, foarte aproape de mal, în care turiștii sunt prinși ca într-o capcană.
 
Cele mai periculoase pentru turiști sunt stâncile aflate sub apă, care nu pot fi detectate de pe mal. Numai în Mamaia sunt două zone, în nordul stațiunii, în care stâncile și pietrele din apă sunt tăioase ca niște țepușe. De-abia intrați în apă, turiștii trebuie să treacă peste o barieră de pietre aflată la doar câțiva metri de mal, relatează stirileprotv.ro.
 
În apropierea unui dig, autoritățile au montat un indicator cu „scăldatul interzis"  tocmai din cauza pietrelor și stâncilor aflate pe fundul apei. Mulți dintre cei care ignoră avertismentul și intră în apă s-au rănit de stânci.
 
Astfel de pericole pândesc pe tot litoralul, din nord, de la Vadu și Corbu, până în Vama Veche. La Costinești, curenții mărini aduc anual spre mal bucăți din celebra epavă, multe dintre ele ruginite și ascuțite ca un brici. Iar la Jupiter, la mică distanță de țărm, sunt resturi de țevi metalice rămase de la sistemul de canalizare pentru apa reziduală. 
 
Un alt fenomen extrem de periculos este acela al gropilor formate de curenții schimbători din această perioadă.  



Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii