Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stai la plajă și... plătești taxa de pod de la Fetești!

ro

07 Aug, 2015 23:00 2606 Marime text
 
Ca să treacă de staţia de taxare de la Feteşti, mulţi şoferi stau şi jumătate de oră la cozi, asta deşi pot să evite pierderea de timp, de combustibil, disconfortul şi nervii, în drumul lor spre mare şi să îşi plătească taxa stând relaxaţi la plajă.
În această dimineaţă, pe sensul mers spre mare, la punctul de trecere peste pod erau cozi de peste 150 de metri. La un calcul rudimentar, cele 30 de minute pierdute cu motorul pornit, la coadă, înseamnă pentru şoferi o pagubă de aproximativ 26 km. Asta dacă ne luăm după un infografic realizat de Sustainable America, o organizaţie care are ca scop reducerea consumului de combustibil, atrage atenţia că 2 minute de staţionat cu motorul pornit echivalează cu 1,6 km parcurşi.
Prin staţia de taxare, şoferii pot trece repede pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, dacă au taxa plătită sau dacă o plătesc până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Taxa poate fi plătită în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol). Ea mai poate fi achitată prin SMS, la numărul 7577, număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone Telekom Mobile şi RCS&RDS.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii