Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI anunță o mare întâlnire. Cine au fost invitați la o reuniune a spionilor

ro

14 Oct, 2016 23:28 883 Marime text
Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" prin Institutul Naţional pentru Studii de Intelligence a organizat, la Bucureşti, joi şi vineri, ediţia a XXII-a a Conferinţei internaţionale "Intelligence in the Knowledge Society" (IKS) dedicată cadrelor didactice şi practicanţilor din domeniul studiilor de intelligence şi de securitate, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii (SRI) transmis astăzi.
 
Potrivit sursei citate, evenimentul face parte dintr-un demers pe termen lung menit să dezvolte în România o perspectivă academică proprie în materie de intelligence.
 
"Trăim într-o lume în care şi serviciile de intelligence şi de securitate se confruntă cu o serie de actori şi forţe care tind să schimbe jocul. Avem pericole potenţate de tehnica de supraveghere, comunicarea criptată, printarea 3D, bioinginerie, reţele sociale ce pot fi exploatate de grupuri ostile. Agresiuni imposibil de atribuit, fluxuri de imigranţi impredictibile, organizaţii teroriste susţinute de state eşuate, o nouă dinamică a mişcărilor sociale. Sunt tot atâtea provocări atipice pe care le au de rezolvat autorităţile naţionale, serviciile de securitate şi de intelligence şi naţiunile, în general", se arată în comunicatul de presă al SRI.
 
În tot acest context "complicat", participanţii au explorat interacţiunea şi interdependenţa dintre securitate, intelligence şi noile tehnologii care se dezvoltă exponenţial şi care amplifică mai toate pericolele pe care le ştim, mai arată SRI.
 
La conferinţă au participat cadre didactice, experţi şi practicanţi din disciplinele clasicele ale studiilor de intelligence şi de securitate, dar şi din zona de IT, medicină, drept, matematică, ştiinţe sociale şi cultură pentru a putea genera perspective şi implicit soluţii interdisciplinare, temele abordate fiind educaţia în domeniul intelligence - între nevoia de a rămâne în zona secretă şi avantajul competitiv al unei mai mari deschideri către public; transformări în cultura organizaţională a agenţiilor de informaţii în secolul al XXI-lea; complexul "Cenuşăresei" printre analiştii de intelligence; matrici de evoluţie accelerate vs sistematizarea practicii în domeniul intelligence.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii