Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Mangalia nu prezintă risc de carantină

ro

15 Sep, 2016 15:25 2037 Marime text
Managerul interimar al Spitalului Municipal Mangalia, dr. Dan Lefter, a declarat, astăzi, că unitatea pe care o conduce „nu este şi nu prezintă riscul de a fi în carantină”, ca urmare a cazului de West-Nile, depistat recent la un adolescent din localitate.

„Referitor la informaţiile apărute în presă, pe acest subiect, ţin să informez pacienţii şi opinia publică asupra faptului că spitalul nostru îşi desfăşoară activitatea în mod normal, nefiind cazul de carantină”. Dr. Lefter a adăugat că adolescentul depistat ulterior cu virusul West-Nile s-a prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Mangalia, în data de 4 septembrie, cu stare febrilă. „Medicul de gardă a decis trimiterea pacientului, în vârstă de 15 ani, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa pentru investigarea unui sindrom febril", a mai spus dr. Lefter.

Potrivit acestuia, la spitalul din Constanţa s-au recoltat mai multe probe biologice, inclusiv pentru virusul West-Nile, acestea fiind trimise către Bucureşti pentru analiză. „De acolo, a venit rezultatul pozitiv, adolescentul fiind în prezent externat, cu stare generală bună. Acest virus nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar”, a explicat managerul Spitalului din Mangalia. El a mai spus că, în urma depistării acestui caz, „singurul impact al acestei confirmări virale este faptul că, cel puţin până la 31 octombrie, Centrul de Transfuzii Constanţa nu va mai primi donatori din zona Mangaliei şi localităţile limitrofe!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii