Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa nu mai este în subordinea Ministerului Sănătăţii Vezi care este motivul

ro

24 May, 2014 11:59 3031 Marime text
Unspreze spitale au fost trecute din subordinea Ministerului Sănății, la Ministerul Transporturilor. Mutarea s-a făcut printr-o ordonanță de urgență aprobată de Guvern. Printre cele 11 spitale se numără și unul din Constanța. Este vorba de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa. Atribuţiile şi competenţele Ministerului Sănătăţii rezultând din calitatea de ordonator principal de credite al acestor unităţi sanitare se transferă astfel la Ministerul Transporturilor, care va prelua şi patrimoniul spitalelor, dar şi personalul.

Conform notei de fundamentare a proiectului de OUG, în prezent, reţeaua sanitară a Ministerului Transporturilor numără 4 unităţi sanitare cu paturi, amplasate în zonele în care se află regionalele de căi ferate.
În subordinea Ministerului Transporturilor au fost trecute: Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi, Spitalul General Căi Ferate Braşov, Spitalul General Căi Ferate Galaţi, Spitalul General Căi Ferate Ploieşti, Spitalul General Căi Ferate Sibiu şi Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu-Severin, potrivit Mediafax.
Transferul este argumentat şi prin faptul că lipsirea personalului cu atribuţii în domeniul siguranţei transporturilor de posibilitatea efecutării la termen a examinărilor medicale şi psihologice ar duce la un blocaj al activităţii. sumele alocate în bugetul de stat pe anul 2014 pentru Ministerul Sănătăţii, aferente celor 11 spitale se vor transfera în bugetul Ministerului Transporturilor cu aceeaşi destinaţie, la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii