Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Rutieră în acțiune Speed Marathon

ro

18 Apr, 2015 17:24 1185 Marime text
Poliţia Română a acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acţiunea a făcut parte din calendarul campaniei „SPEED MARATHON” al poliţiilor rutiere europene membre TISPOL.
 
În doar două zile, poliţiştii de la rutieră au constatat aproape 50 de infracţiuni, au aplicat peste 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au dispus 188 de suspendări a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.
 
În zilele de 16 şi 17 aprilie, 1.515 poliţişti rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.
 
În cadrul acţiunii, au fost folosite 438 de echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.
 
Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „Speed Marathon”, pe teritoriul a 22 de state membre.
 
În doar două zile, poliţiştii români au constatat în cadrul acţiunii 48 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 8.169 de abateri privind nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 188 de situaţii au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii