Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacole pentru copii organizate de către copii cu sprijinul fundaţiei „Brătianu“ din Constanţa

ro

04 Apr, 2014 10:14 3489 Marime text
Fundația Brătianu a organizat, ieri, 3 aprilie, un nou spectacol din seria „Cunoaște-ți Comunitatea” cu un spectacol special organizat pentru și de către copiii din județul Constanța.  Sub titlul „Prietenia ca o primăvară…“, reprezentanții a 11 școli constănțene, inclusiv cinci din mediul rural, au urcat pe scena Teatrului de Stat Fantasio, încântând publicul cu dansuri, cântece și scenete cu teme pascale și nu numai. De asemenea, prezentă in rândul participanților a celor trei centre școlare constănțene de educație incluzivă dovedește că talentul şi valoarea nu se raportează la dizabilitate, ca principiu de bază al învățământului integrat, se arată într-un comunicat al Fundaţiei „Brătianu“ Constanţa.

„Acest spectacol s-a dorit a fi un prilej prin care sărbătorim sosirea primăverii, dar si a iepurașului, printr-o diversitate de forme de expresie a talentului si a frumuseții sufletului participanților, indiferent de condiția acestora”, a declarat Irina Moroșanu, reprezentant al Fundației Brătianu.

Momentul care a încheiat spectacolul a sensibilizat deosebit de mult asistența, fiind un dans conceput în colaborare de către Centrul școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul“ și Liceul Teoretic „Traian”. Momentul prezentat de cele două instituții de învățământ este același program artistic care a câștigat locul I la Concursul SNAC din martie 2014, etapa județeană. „Copiii de la Liceul Teoretic Traian au fost minunați și doresc să le mulțumesc pentru că s-au implicat alături de noi în proiect. La repetiții ne-am distrat cu toții grozav, iar cei mici s-au atașat foarte tare de colegele lor mai mari. Este important să ne implicăm activ în cauze care merită pentru că doar așa arătăm că orice este posibil”, a spus Simona Dumitru, reprezentant al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”, se precizează într-un comunicat al fundaţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii