Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol pe valurile Mării Negre. Ce poate fi mai frumos? (galerie foto+video)

ro

24 May, 2016 19:42 2873 Marime text
Marea Neagră a fost mereu primitoare cu cei ce iubesc sporturile. Fie că fac kitesurfing, fie rafting sau wakeboarding, marea a intrat în jocul adrenalinei iubitorilor de mișcare.
 
Astăzi vă prezentăm un spectacol inedit surprins de fotograful nostru iubitor de frumos.

Pentru cei care nu ştiu, sunt multe feluri de sporturi ce se practică pe mare.
De exemplu, kitesurfing – cunoscut că şi kiteboarding combină anumite sporturi extreme că: windsurfing, zborul cu parapanta, gimnastică şi wakeboarding-ul. Acest sport depinde foarte mult de puterea vântului, fiind necesară o concentrare totală în controlarea zmeului pentru o propulsie bună pe apă.
Rafting – este un sport acvatic outdoor care presupune coborârea pe râuri montane cu barcă pneumatică. Fiind un sport extrem, raftingul necesită un echipament special, de la barcă gonflabilă cu design special, până la costum complet de neopren, cască de protecţie, vestă de salvare şi propulsia este oferită de pagăi care oferă şi controlul direcţiei.
Jet ski – scuterul acvatic a fost dezvoltat prima dată la mijlocul anilor 1950. Încă de atunci acesta a făcut furori printre pasionaţii sporturilor acvatice şi de ce nu pasionaţilor de motoare. Viteză, virajele strânse şi manevrabilitatea foarte bună fac din acest sport un preferat al tinerilor din întreagă lume.
Schi nautic – Pentru practicarea acestui sport sunt necesare următoarele lucruri: barcă folosită pentru tragerea schiorului, schiurile alese în funcţie de greutatea practicantului şi echipament de protecţie din neopren. Schiul nautic de competiţie constă din mai multe discipline: slalom, tricks, sărituri şi curse.
Surfing – este un sport nautic care face parte din cultură Polineziană. El constă în plutirea sportivului pe crestele valurilor cu ajutorul unei planşe, pe care stă în picioare. Cel mai înalt val (consemnat şi în cartea recordurilor) pe care s-a făcut surf a fost înalt de 23,8 metri (Portugalia).
Wakeboarding – este un sport nautic asemănător cu schiul nautic, diferenţa fiind că în locul schiurilor se foloseşte o placă asemănătoare cu snowboard-ul. Combinând surfingul, snowboardingul şi schiul nautic acesta a ajuns unul din cele mai spectaculoase sporturi nautice.
Windsurfing – în traducere înseamnând surfing cu ajutorul vântului, acest sport nautic presupune ataşarea pe o planşă de surf a unei vele şi a unui catarg.
Powerboat racing – este un sport nautic extrem unde ambarcaţiuni cu motor de capacitate mare se întrec pe apă. În funcţie de clasa, viteză maximă atinsă de ambarcaţiuni diferă de la 100 km/h până la 400 km/h.
Jetboard – iniţial jetboardul a fost realizat pentru a ajută surferi să iasă din valurile mari, fără să mai trebuiască să îşi folosească mâinile pentru a se deplasa. Cum şi denumirea o subliniază jetboardul este format dintr-o placă lungă de surf motorizată, manevrarea lui făcându-se cu ajutorul trupului.
Parasailing – cunoscut şi că parakiting este o formă de kiting unde practicantul este tras de un vehicul (de obicei o barcă) în timp ce este legat de o paraşuta specială.
Speed sailing – navigarea unei ambarcaţiuni foarte rapide pe o ruta predeterminată se numeşte speed sailing.


Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii