Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de operă dedicat Sfântului Andrei, la Casa de Cultură din Constanța

ro

22 Nov, 2012 12:27 1359 Marime text

Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Ap. Andrei" a Universității „Ovidius", pune în scenă spectacolul de operă Sfântul Apostol Andrei, din Betsaida la Patras prin anticul Tomis. Evenimentul se va desfășura luni, 26 noiembrie, la Casa de Cultură din Constanța, începând cu ora 18.00.

Opera, în trei acte, beneficiază de participarea Orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța și a corurilor reunite ale Arhiepiscopiei Tomisului. Muzica spectacolului este compusă de Horațiu Alexandrescu, libretul de Cristina Tamaș, iar la bagheta dirijorală se va afla Bogdan-Ioan Alexiuc.

Opera Sfântul Apostol Andrei, din Betsaida la Patras prin anticul Tomis este o reiterare a drumului spiritual parcurs de primul Apostol al Mântuitorului din momentul chemării sale la apostolie, trecând prin ținutul Scythiei Minor și până în clipa martiriului său în localitatea Patras, unde a fost răstignit pe o cruce în formă de X. Intrarea la spectacol este liberă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii