Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Dan Șova, eliberat din arest!

ro

22 Jan, 2016 19:51 1908 Marime text
 
Dan Șova a primit o veste bună astăzi. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că senatorul poate fi cercetat în libertate, astfel că în scurt timp el va fi eliberat din arestul Poliţiei Capitalei. Decizia de astăzi este definitivă. 


UPDATE, ora 20.07:


Magistraţii au luat în discuţie, astăzi, contestația DNA la decizia primei instanțe de a-l elibera din arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora. Dan Șova se află în arest din data de 15 decembrie 2015.
 
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova ar fi pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
 
Procurorii susțin că au constatat în decursul anchetei că Mihai Bălan a încheiat două contracte cu societatea de avocați și, în perioada ianuarie 2012 - august 2014, a avizat din partea CET plățile efectuate în baza acestora, cu încălcarea dispozițiilor legale, conduită care a condus la vătămarea intereselor legale ale societății de stat, producând o pagubă patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii