Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţ şi soţie, acuzaţi de evaziune fiscală

ro

19 Nov, 2012 14:49 1632 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus duminică, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Cristian-Laurenţiu Margine, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Tulcea - Serviciul de Executări Silite, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri private, complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la delapidare, toate faptele comise în formă continuată.

Totodată, în cursul zilei, procurorii au solicitat magistraţilor Tribunalului Tulcea arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele său.

Organele de anchetă spun că acesta, alături de soţia sa, Alina-Daniela Margine, au furnizat, în perioada iulie 2011 - mai 2012, unui număr de şase administratori de societăţi comerciale de pe raza judeţului Tulcea un număr de 106 facturi fiscale fictive, redactate de ei, în numele a cinci societăţi comerciale, documente care atestau livrări de mărfuri şi prestări de servicii fictive, în scopul deducerii unor cheltuieli de către beneficiari.

Prin această modalitate, reprezentanţii firmelor care au primit documentele fictive au cauzat bugetului consolidat de stat un prejudiciu total de 395.593,04 lei, din care suma de 216.976 lei reprezintă TVA şi impozit pe profit în legătură cu actele materiale de evaziune fiscală şi suma de 178.617 lei prejudiciul în legătură cu infracţiunea de delapidare.

În sarcina celor doi s-a mai reţinut că au plăsmuit şi chitanţe fictive, de unde rezulta că s-a încasat contravaloarea tranzacţiilor nereale, cât şi contracte de prestări servicii sau situaţii de lucrări, care nu aveau corespondent în realitate.

Faţă de Alina-Daniela Margine s-a dispus de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi municipiul Tulcea pe o perioadă de 30 de zile, fără în încuviinţarea procurorului.

În cauză se mai efectuează cercetări, în stare de libertate, faţă de cinci învinuiţi, administratori ai firmelor care au înregistrat în evidenţele contabile facturile fiscale fictive în scopul deducerii unor cheltuieli nereale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale a tuturor persoanelor implicate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii