Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sosirea avioanelor F-16 Fighting Falcon la Baza 86 Aeriană Borcea-Feteşti. Video impresionant

ro

30 Sep, 2016 10:25 6529 Marime text
Ieri, primele şase aeronave F-16 Fighting Falcon au aterizat la Baza 86 Aeriană.

„Primele șase aeronave F-16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forțelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine. Deși ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziții, fie ele și majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România și armata sa", a scris Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Ioan Motoc, acum două zile, pe rețeaua de socializare, Facebook.

Aeronavele folosesc schema de vopsire Carpathian Ghost, care asigură un camuflaj optim pentru îndeplinirea misiunilor de apărare aeriană în condițiile de mediu specifice României.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a confirmat pentru EVZ că avioanele F16 vor avea baza la Feteşti.

„Sigur că sunt şi detalii oarecum mai secrete dar dacă am spus că acest aeroport trebuie să fie unul compatibil ca infrastructură cu avioanele F16, sigur că vor fi locate avioanele F16 aici, odată ce vor intra în dotarea Armatei”. Mircea Duşa a adus în discuţie  securitatea şi schimbarea situaţiei politico-militare din zonă. „Este nevoie ca România să aibă aviaţie de vânătoare compatibilă cu aviaţiile din statele NATO, tocmai pentru a asigura, în această zonă, securitatea spaţiului aerian, pentru a asigura acele capabilităţi pe care ni le-am asumat acum 10 ani când am intrat în NATO”, a declarat Mircea Dușa pentru EVZ.

Iată un videoclip cu avioanele F-16 care-ți vor încânta ochii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii