Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

B1 Tv, „Dosar de politician“ „Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, creierul financiar al grupării Mazăre“

ro

16 Apr, 2015 21:35 4839 Marime text
 
După arestarea lui Radu Mazăre, procurorii au extins investigaţiile şi au descoperit o adevarată mină de aur a afacerilor fostului primar. DNA a trimis-o în judecată pe contabila grupării Mazăre, potrivit B1 Tv.

Cum a fost posibil ca Mazăre să cadă, după ce zece ani  procurorii din Constanța s-au făcut doar că-l anchetează? Investigațiile de succes din ultima perioadă au legătură cu determinarea și implicarea noului șef al DNA Constanța, procurorul Sorin Constantinescu. 

Procurorul Constantinescu a înțeles că la Mazăre poți ajunge prin intermediul oamenilor săi fideli, așa numiții interpuși. Organizația acestuia era structurata piramidal: în varf erau Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și afaceristul Sorin Strutinsky. Cei trei foști colegi la institutul de marină erau parteneri egali în afaceri. 

Sub ei se afla o armată politică: Nicușor Constantinescu controla județul și PSD Constanța, Strutinsky era interfața în afaceri, dacă voiai să dai șpagă grupării trebuie să te adresezi lui.

Mazăre facea aparent doar figurație la televizor, în realitate însă lua deciziile cele mai importante în materie de business. După o munca intensă, procurorii DNA au descoperit cine este de fapt creierul financiar al grupării Mazăre, cine este contabilul care știe unde, cum și câți bani au fost produși și ascunși de gruparea de la Constanța. Contabila se numește Sorina Hortolomei Moscu. După ce procurorii au prins-o în laț pe Hortolomei, a fost o problema de timp până când Mazăre să fie arestat.

Despre Sorina Hortolomei se știe că ar fi verișoara lui Mazăre. Ea este trimisă acum în judecată alături de Mazăre pentru că a funcționat ca paravan al acestuia în multiple afaceri imobiliare, se arată pe b1.ro

Material preluat.


Sursa: B1.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii