Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - Strutinsky şi Constantinescu, din nou în faţa magistraţilor. Judecătoarea Eleni Cristina Marcu a formulat cerere de abţinere

ro

21 Jul, 2015 10:32 2361 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, va redeschide astăzi dosarul în care omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei Bucureşti.
Tot astăzi, în palatul Justiţiei a ajuns şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, care a contestat decizia prin care i s-a menţinut controlul judiciar. 

UPDATE: 13.45

Judecătoarea Eleni Cristina Marcu, de la Curtea de Apel Constanţa, s-a abţinut de la soluţionarea contestaţiei şefului CJC în dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.

Iată minuta Curţii de Apel Constanţa

„Solutia pe scurt: În baza art. 66 cod procedură penală, rap. la art.64 alin.6 cod procedură penală , admite declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător MARCU ELENI CRISTINA ca fondată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 21.07.2015.“ 

Amintim că la începutul lunii decembrie 2014, Eleni Cristina Marcu a dispus ca Nicuşor Constantinescu să fie eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost definitivă, ea fiind luată în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. Mai mult decât atât, la începutul lunii ianuarie 2015, Eleni Cristina Marcu i-a permis lui Nicuşor Daniel Constantinescu să se întoarcă la muncă.

Cele două contestaţii ale şefului CJC vor fi soluţionate de judecătorul Dan Iulian Năstase din Curtea de Apel Constanţa.

UPDATE, ora 10.50

 Termenul de astăzi al procesului în cazul lui Sorin Strutinsky a luat sfârşit. Magistraţii au acordat un nou termen pentru începutul lunii septembrie, când vor fi audiaţi şi martorii. Este drept că încă nu au fost stabilite persoanele care vor fi chemate să depună mărturie, însă acest lucru se va întâmpla până la termenul respectiv.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii