Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grindeanu, declaraţii după şedinţa de guvern Nu erau trecute pe ordinea de zi OUG pentru graţiere şi OUG pentru modificarea Codului Penal

ro

18 Jan, 2017 11:28 2175 Marime text
Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi ministrul Afacerilor Europene, Ana Birchall, susţin declaraţii de presă, la Palatul Victoria.

Premierul Sorin Grindeanu: A fost o sedinta de guvern ordinara. Ca spun din start ca o sa fac doar cateva consideratii din considerente de timp despre ce s-a intamplat azi.  Am avut o ordine de zi si am aprobat-o. Am adoptat acte normative extrem de importante pentru noi, pentru programul dfe guvern, am inceput sa adoptam acele masuri, astazi am continuat. Exemplu: OUG care reglementeaza un punct l-a care ne-am angajat, Prima Chirie, am avut o prima lectura. Au fost acte normative pentru a se adopta legea bugetului. In toate aceste zile ministrul finantelor cu mine si cu doamna vicepremier am avut discutii pentru ca sa terminam legea buhgetului si in jur de 25 ianuarie sa o trimitem la Parlament. Pastram ce am spus tot timpul, deficitul sub 3% si bugetul pentru aparare care reprezinta angajamente ale Romaniei si de care ne vom tine. Subliniind inca o data, astazi pe ordinea de zi s-au discutat lucrurile discutate din timp. Nu erau trecute pe ordinea de zi OUG pentru gratiere si OUG pentru modificarea Codului Penal.

Citeşte şi Ministrul Justiţiei, Florin Iordache: Aceste acte normative (cele două OUG) au fost finalizate ieri la Ministerul Justiţiei au fost trimise spre consultare CSM. Al doilea act vizează hotărârile CCR care vizează anumite fapte să fie mai bine precizate. Au fost transmise tuturor celor interesaţi. Când vom avea toate avizele vom discuta în guvern. Acestea sunt cele două acte pe care începând de astăzi le puteţi vedea în dezbatere publică.

Sorin Grindeanu: Preşedintele ne-a întrebat dacaă cele doua proiecte sunt pe ordinea de zi, l-am asigurat că nu. L-am asigurat că nu vor fi adoptate fără să parcurgă dezbaterea publică, azi vor fi puse pe site-ul Ministerului Justiţiei.


Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii