Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu - Este necesară reluarea procesului de acreditare a editurilor de carte științifică

ro

19 Feb, 2016 23:18 1485 Marime text
 
Consiliul Național al Rectorilor (CNR), reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai Ministerului Educației au agreat că este necesară și oportună reluarea procesului de acreditare a editurilor de carte științifică.
 
„Eeste clar că este nevoie de o reluare a procesului de acreditare a editurilor. Această acreditare ar trebui să se facă pe baza unei metodologii care să fie promovată prin hotărâre de guvern, nu prin ordin de ministru al Educației, pentru că excede sferei și ariei de competență a ministerului, implică mai mulți actori. Este vorba strict de editurile care au capacitatea de a edita carte științifică, nu este vorba de alte aspecte ale modului de lucru al editurilor. Ne rezumăm la partea de carte științifică, care să se facă pe baza anumitor criterii foarte bine clar definite", a explicat, pentru Agerpres, Sorin Cîmpeanu, președinte CNR.
 
Potrivit acestuia, în ceea ce privește lucrările științifice elaborate în penitenciare, în cazul în care prevederile actuale vor rămâne în vigoare, au fost avansate mai multe variante, urmând a se lua o decizie.
 
Sursa foto: mondonews.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii