Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sora actorului Jean Constantin, lansează cartea autobiografică „Izvorul Vieții” - Întoarcerea acasă "

ro

13 Apr, 2011 12:36 1028 Marime text
Astăzi, la ora 16.00, la Biblioteca Județeană Constanța, profesorul Ileana Jean, sora actorului Jean Constantin, prezintă cartea autobiografică „Izvorul Vieții" - Întoarcerea acasă " .

Cartea prezintă o emoționantă călătorie în istoria unei familii dar și a spațiului dobrogean, un adevărat document de istorie afectivă și un mixaj perfect între literatura eseistică
și un text autobiografic. La întâlnirea de astăzi vor participa Adriana Gheorghiu, Emanuel Grozea şi Clara Mărgineanu - scriitor.

Binecunoscut pedagog, mentor a numeroase generații de liceenii, Ileana Jean și-a consacrat 34 de ani catedrei de limbă și literatură română, locul care i s-a potrivit pe masură. Dincolo de profesie, cititul și scrisul au fost lucrurile cele mai importante din viața sa, așa cum mărturisește astăzi la cei 76 de ani.
Prezență discretă în lumea literară, sora celebrului si regretatului actor Jean Constantin, a publicat doar un volum de versuri în 1982 cu titlul " Vasul Danaidelor " la Editura Litera, preferând mai mult lumea cărților decât lumina reflectoarelor.

„Ce-i drept pentru mine n-a contat să ies în faţă cu orice chip, pentru că mă dedicasem din copilărie magiei cunoaşterii din cărţi şi comunicării cu oamenii; mai ales cu elevii mei, pentru care am vrut să fiu un model, nu ştiu exact cât am reuşit, aşadar, mi s-a părut mai importantă decât creaţia în sine deşi de la 14 ani am scris întotdeauna, umplând zeci de caiete, cu impresii şi alte încercări...."mărturiseşte cu modestie, Ileana Jean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii