Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţie sau doar un nou draft prin Parlament? Un alt proiect de lege pentru cei ce au luat credite în franci elveţieni

ro

08 Sep, 2015 17:50 950 Marime text
 
Tema creditelor în franci elveţieni nu mai ţine prima pagină a ziarelor. Dar asta nu înseamnă că problemele celor ce au luat astfel de credite au dispărut. Sunt bănci care încearcă reconversia împrumuturilor în moneda noastră, dar nu toate sunt de acord cu o astfel de mişcare. Practic, nu există o soluţie „miraculoasă” pentru astfel de credite, spre disperarea celor ce au apelat la astfel de instrumente financiare.
Există un proiect de lege, iniţiat de deputatul Ana Birchall, se ocupă de astfel de credite care ia în calcul conversia creditelor din monezi străine în moneda naţională, iar creditele în franci elveţieni reprezintă un amendament special la această lege.
Membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor au hotărât readucerea în dezbatere şi punerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ privind conversia creditelor. Birchall are în vizor de luni bune o aspfel de soluţie.  
Ea a explicat că în proiectul său conversia creditelor în franci elveţieni se va efectua la o medie dintre cursul actual franc-lei şi cel de la dată contractării creditului.


sursa foto: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii