Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluție la atentate Băsescu ar expulza familiile teroriștilor până la a treia generație

ro

29 Jul, 2016 00:30 1642 Marime text
Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat în această seară, într-o emisiune televizată, că problema Islamului în Europa trebuie tranșată cu fermitate, apreciind că ”este o greșeală uriașă să aperi democrația sacrificând liniștea propriilor popoare”. Băsescu a opinat la B1 TV că Angela Merkel ”a greșit și face în continuare o greșeală din dorința de a fi consecventă politic” în ce privește imigranții, în condițiile în care realitatea dovedește că ”soluția culturală de integrare a musulmanilor a fost un eșec”.
 
Fostul președinte a mai spus că și românii sunt expuși posibilelor atentate, referindu-se atât la cei care trăiesc în Europa, cât și în țară.
 

”Eu cred că mai devreme sau mai târziu vor apărea acte de terorism și în România (...) Ideea că la noi nu există risc terorist e falsă”, a spus Băsescu.

 
De asemenea, fostul șef al statului a menționat că, deși mulți îl vor judeca pentru ideea sa, dacă ar fi în locul Angelei Merkel sau a lui Francois Holland, ar recurge la măsuri care să afecteze familiile teroriștilor, astfel încât să-i descurajeze pe potențialii atacatori.
 

”Ce aș face în locul lui Merkel și Hollande (...), la orice atac terorist vă expulzăm familiile, vă confiscăm averile, toată familia pleacă de unde a venit. Nu mai avem altă soluție (...), soluția culturală a fost un mare eșec. Rudele până la gradul trei să fie expulzate în 24 de ore, nu din răzbunare, ci pentru a reduce numărul celor care fac atentate și să-i faci să se gândească la familiile lor”, a spus Băsescu.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii