Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solidaritate cu persoanele cu SIDA „Funda umană”, făcută de tinerii din Constanţa (video)

ro

02 Dec, 2015 14:57 2844 Marime text
ADV Fundaţia "Alături de Voi" România organizează în fiecare an în cele trei centre ale sale Funda umană - simbol al solidarităţii cu persoanele infectate şi afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA. Ziua Mondială de Lupta Anti-SIDA va fi marcată şi în acest an, în cele trei centre ale sale, prin manifestări specifice. Funda Umană este organizată pentru a X-a oară.
Manifestarea are loc, în perioada 15 noiembrie - 5 decembrie 2015, în Iaşi, Constanţa şi Mureş. De altfel, ADV România realizează o sumă de campanii de informare cu privire la importanţa unei vieţi intime sigure pentru prevenirea transmiterii infecţiei cu HIV, prin intermediul discuţiilor directe cu grupuri organizate (elevi/studenţi). Menţionăm că evenimentul va fi desfăşurat în acest an atât în mediul offline, cât şi în online.
Astăzi, evenimentul se desfăşoară atât în Constanţa, cât şi în Iaşi şi Târgu Mureş.

La Constanţa, între orele 14.00-15.00, pe esplanada City Park Mall Constanţa, a fost realizată o astfel de fundă din tineri implicaţi în acest proiect. Mai mult, s-au distribuit flyere trecătorilor cu informaţii despre semnificaţia evenimentului şi invitaţia de a se alătura acestui eveniment în semn de solidaritate cu persoanele infectate HIV. De asemenea s-a păstrat şi un moment de reculegere pentru persoanele persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA.
 
La Iaşi, la Casă de Cultură a Studenţilor, tot astăzi, între orele 15.00-17.00, va avea loc un eveniment cu public în care va fi marcată atât Ziua Mondială de Lupta Anti-SIDA cât şi solidaritatea de 10 ani încoace, a ieşenilor. Programul evenimentului cuprinde realizarea fundei umane- simbol al solidarităţii cu persoanele infectate cu HIV şi aprinderea de lumânări, de către participanţii la eveniment, într-un moment dedicat comemorării celor care au decedat din cauza SIDA.

Cei din Tg. Mureş au fost primii, manifestarea lor desfăşurându-se între orele 12.00 – 14.00, în Piaţa Teatrului şi Piaţa Trandafirilor. Târgu-mureşenii au făcut campanie stradală de informare privind prevenirea transmiterii HIV şi promovare a testării voluntare – Piaţă Teatrului şi Piaţă Trandafirilor, au organizat o conferinţă de presă în foaierul Teatrului Naţional, au făcut Funda umană şi au organizat la final un marş comemorativ pentru victimele SIDA

La Tg Mureş s-a insistat pe importanţa prevenirii transmiterii infecţiei cu HIV, mai ales că ultimele date ale UNOPA, din 2015, afirmă că 41,7% dintre cazurile noi de persoane depistate cu HIV/SIDA în România sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, acesta fiind segmentul cel mai expus riscului de îmbolnăvire. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • chivu andrei 03 Dec, 2015 12:52 foarte bine inspirati au ales locul pentru a transmite acest mesaj, poate data viitoare vor face in discoteca aceasta funda - nu cumva sa o faca in fata SPITALULUI, a casei de cultura, centrul cultural doborgean, colegii nationale sau alte institutii de cultura sau sanatate - cel mai bine in fata zonerlor saormisto-capitaliste - daca nu este organizate de mall toata actiune mare mine - cu cate usurinta prostesc omanii este surprinzator