Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferul care a omorât cinci oameni la Brăila a fost arestat!

ro

15 Apr, 2016 19:32 1366 Marime text
 
În cauza constituită la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut la data de 4 aprilie 2016 în municipiul Brăila, soldat cu decesul a cinci persoane, procurorii au solicitat  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a inculpatului NEGOIŢĂ MARIUS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin.1, 2, 3 C.p.
Faţă de inculpat, instanţa a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 15 aprilie 2016. Împotriva acestei încheieri Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat contestaţie, conform prevederilor legale.       

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:
La data de 4 aprilie 2016, în jurul orei 06:40, inculpatul  Negoiţă Marius, în timp ce conducea  autoturismul  marca Renault Megane pe Şoseaua Rîmnicu-Sărat din municipiul Brăila, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, a pătruns pe contrasens, încălcând  marcajul  longitudinal dublu continuu.

Inculpatul şi-a continuat  deplasarea  pe  contrasens, schimbând treapta  de viteză în una  superioară şi  mărind  viteza, cu  toate  că,  din sens  opus, pe  aceeaşi  bandă  de  lângă  axul drumului  se  deplasa  în mod  regulamentar o autoutilitară. Pentru a evita  coliziunea  cu  aceasta din urmă, inculpatul Negoiţă Marius a  virat  brusc  stânga, iar pe fondul vitezei excesive (105 km/h), a  părăsit  partea  carosabilă, a urcat  pe  platoul  din  dreptul  staţiei  de  transport  în comun  special  amenajată  şi  a  intrat  cu  partea  frontală  într-un grup  de  cinci persoane; pe patru dintre acestea le-a proiectat în peretele  imobilului  de  pe  traiectoria  de  deplasare, cauzându-le decesul. Înainte de coliziunea autoturismului cu un stâlp de beton ce delimita două imobile, inculpatul a lovit tot cu partea frontală a autoturismului şi a accidentat mortal o a cincea persoană care se deplasa pe trotuar în acel moment.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii