Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferi chemaţi în instanţă pentru accidente în care au fost implicaţi. Cum cazi în capcana RCA

ro

05 Dec, 2013 03:38 2818 Marime text
Dacă aţi provocat un accident, riscaţi sa fiţi chemaţi în judecată chiar dacă aveţi poliţa RCA. Unele companii de asigurări refuză să mai plătească daunele.
În această situaţie se află aproape o mie de şoferi care sunt târâţi prin tribunale şi se întreabă cine îi despăgubeşte pentru timpul pierdut şi banii cheltuiţi.

La un an după ce a provocat un accident minor, Ivan Petre este chemat în judecată pentru că asiguratorul la care avea poliţa RCA nu a plătit daune de 2000 de lei.
"Ar trebui să plătesc eu în locul RCA-ului pentru că ei nu au fost în stare să-şi plătească datoria. Nu am nicio vină, toata lumea cumpără RCA ieftin", declara un păgubit.
Procedura spune că, dacă aţi provocat un accident, daţi o copie a poliţei RCA şoferului nevinovat, iar compania de asigurări va plăti reparaţia. Problema este că unii asigurători îi trimit pe şoferi la anumite service-uri, în general tarife mai mici, aşa că aceştia pot face reparaţiile în baza poliţei Casco unde vor ei.
Ulterior, compania care a emis poliţa CASCO trebuie să-şi recupereze banii cheltuiţi de la compania care a emis RCA. În cazul în care aceasta refuză plata, problema se rezolvă în instanţă, unde e chemat şi şoferul vinovat de accident.
Aceasta comunicare poate fi trimisa oricărui şofer din România care, culmea, are o poliţă RCA valabilă şi a provocat un accident. Înştiinţarea poate fi de speriat dacă nu cunoaşteţi terminologia juridică. Astfel, sunteţi chemaţi în instanţă în calitate de intervenient şi riscaţi să fiţi decăzuţi din drepturi, daca nu vă prezentaţi.
Chemarea în judecată le dă emoţii şoferilor, chiar dacă companiile spun că aceştia nu pot fi obligaţi să plătească daunele.
Rămân însă cu banii plătiţi avocatului şi timpul pierdut prin instanţă. Mai ales că oficialii susţin că nu pot face nimic în astfel de situaţii. Însă nu-i împiedică nimeni să verifice companiile care vând poliţe RCA, pentru a vedea dacă sunt capabile să achite daunele.
Cei care se simt nedreptăţiţi pot face plângere la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii