Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şocant. Un elev a încercat să se sinucidă în clasă de faţă cu toţi colegii

ro

05 Oct, 2017 08:10 2234 Marime text
Totul s-a întâmplat la un liceu din Brăila, unde un băiat de clasa a noua a încercat să se sinucidă în clasă, de faţă cu colegii săi. În urma incidentului, elevul a fost internat într-un spital de psihiatrie. Din spusele profesorilor, se pare că, în trecut, băiatul ar fi suferit traumele în şcoala generală.

Incidentul s-a întâmplat într-o zi aparent obişnuită, când o colegă a băiatul în vârstă de 14 ani a văzut cum ţâşneşte sângele din braţul adolescentului. A strigat după ajutor, iar primul care a ajuns acolo a fost paznicul şcolii.

În câteva minute, la şcoală au ajuns Salvarea şi Poliţia, relatează Digi 24.

„S-a prezentat în sectorul de Urgenţe al Spitalului Brăila un pacient în vârstă de 14 ani pentru o plagă tăiată antebraţ prin autoagresiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila.

Din fericire, viaţa băiatului nu este pusă în pericol. Medicii au descoperit însă pe trupul său semnele altor tentave de sinucidere. Diriginta tânărului confirmă faptul că băiatul ar fi povestit traumele prin care a trecut.

„L-am văzut puţin mai sensibil. Săptămâna trecută l-am intrebat ce e cu el, era puţin afectat Mi-a spus că vine cu o traumă sufletească de la şcoala unde a învăţat, unde s-a transferat (...) de la o clasă la alta. (...) Copilul mi-a spus că nu a fost acceptat de colegi”, a declarat diriginta băiatului.

Potrivit psihologilor, situaţiile în care elevii sunt marginalizaţi de colegi sunt tot mai dese.

Cristina Fulop, psiholog: „Poţi să schimbi filtrele prin care percepi realitatea, poţi să faci în aşa fel încât să conteze mai puţin pentru tine ceva ce un altul face sau poţi să te retragi din grupul acela parţial sau definitiv”.

Elevul este internat acum la Psihiatrie. Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează cazul.

Potrivit Digi 24, poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, iar părinţii şi conducerea şcolii vor fi chemaţi la audieri. Anchetatorii vor să afle ce l-a determinat să recurgă la acest gest extrem.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii