Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoc şi groază la Călăraşi Îngropat de viu pentru distribuirea unui ziar cu articol împotriva primarului

ro

17 Mar, 2012 22:24 1483 Marime text

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea Grădiştea, judeţul Călăraşi, a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Călăraşi, în care reclamă că treipersoanedin comună l-au dus cu maşina într-o pădure şi l-au obligat să sape o groapă, unde a fost ţinut acoperit cu pământ circa 30 de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor, în plângere, bărbatul spune că, joi, a fost urcat într-o maşină Dacia Papuc de către trei bărbaţi din Grădiştea, care i-au spus că îl vor duce la Bucureşti.

Cei trei însă au oprit maşina în pădurea Ciornuleasa, unde a fost săpată o groapă de 1,70 metri lungime şi 50 de centimetri adâncime, unde a fost băgat bărbatul, care apoi a fost acoperit cu pământ până la brâu şi ameninţat.

"După 30 de minute l-au scos din groapă şi l-au dus acasă. Toate acestea rezultă din declaraţia victimei. Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului, a fost identificată şi groapa săpată, situată la 20 de metri de drumul de la marginea pădurii", a declarat inspector Ramona Tudor.

De asemenea, primarul localităţii Grădiştea, Alexandru Boboc (PC), a declarat că acţiunea celor treipersoane are "iz politic", în condiţiile în care bănuieşte că aceştia au fost instigaţi de un contracandidat de-al său.

"Este o poveste veche aici, la noi la Grădiştea. O poveste cu islazul, cu multe reclamaţii la Parchet şi cu faptul că există un dosar pe rol la instanţă. În acest context, într-un ziar din Călăraşi a apărut un articol în care eu sunt acuzat de fapte de corupţie", a spus primarul.

Victima, Victoraş Colceag, a declarat că a implorat în multe rânduri persoanele care l-au îngropat şi l-au ameninţat cu moartea să îl lase în viaţă, susţinând că în final bărbaţii au fost de acord, cu condiţia ca acesta să devină "sclavul" lor.

"Am căzut în genunchi, i-am implorat să mă lase în viaţă, iar ei mi-au zis «Dă-ne un motiv să te lăsăm să trăieşti». Unul dintre ei avea un cuţit lung în mână, altul cazmaua cu care mi-am săpat singur groapa, obligat de ei. Au vrut să mă omoare, i-am rugat în repetate rânduri să mă lase în viaţă, m-au băgat în groapă legat la mâini cu un sac menajer şi m-au băgat sub pământ lăsându-mi doar gura descoperită. Circa 30 de minute am fost ţinut în groapă", a povestit victima.

El a mai spus că acest incident a pornit de la faptul că a primit 250 de lei de la viceprimarul Constantin Corbu ca să împartă prin comună un ziar cu un articol referitor la primarul din Grădiştea.

Ce spune viceprimarul

Viceprimarul din Grădiştea (Călăraşi) Constantin Corbu, acuzat de bărbatul care a fost dus într-o pădure şi ţinut îngropat 30 de minute că i-a pus pe cei trei agresori ai săi să facă acest lucru, susţine că acuzaţiile împotriva sa sunt nefondate, iar cei care le formulează "trebuie să deţină dovezi".

Ce spune viceprimarul din Grădiştea despre cazul bărbatului îngropat în pădure

"Eu nu sunt vinovat, nu am niciun amestec în această situaţie. Cei care îmi aduc acuzaţii trebuie să aibă fundament, trebuie să deţină dovezi. Eu nu sunt vinovat", a declarat viceprimarul Constantin Corbu.

Articolul complet AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii