Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta lui Gheorghe Popescu este decisă astăzi de Tribunalul Ilfov

ro

04 Nov, 2015 08:49 1847 Marime text
Tribunalul Ilfov judecă astăzi o contestație a DNA la decizia Judecătoriei sectorului 4 prin care s-a dispus eliberarea condiționată a fostului căpitan al naționalei de fotbal Gheorghe Popescu. Judecătoria sectorului 4 a admis pe 5 octombrie cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Gheorghe Popescu, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.
Un procuror de la DNA a declarat, la acea dată, la Judecătoria sectorului 4, că la dosar nu există dovezile în baza cărora Comisia din Penitenciarul Jilava a făcut caracterizările în cazul lui Gheorghe Popescu și nici dacă au caracter științific cărțile scrise de acesta în închisoare. Procurorul a solicitat amânarea procesului în care Gheorghe Popescu solicită eliberarea condiționată, pentru a fi verificate cărțile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici măcar titlurile.
Cererea DNA a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu. La dosarul trimis în instanță, Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că Gheorghe Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.
În caracterizarea de la dosar se mai arată faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări științifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți. Tot la caracterizare se precizează că Gheorghe Popescu a participat în Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, și anume concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare.



sursa foto: ziuaveche.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii