Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE „Este mai important să umilim aceşti copii?“ Soarta dosarului „Micul Regat“ va fi decisă astăzi

ro

16 Aug, 2016 07:47 2798 Marime text
Curtea de Apel Constanța va analiza, astăzi, cererea de stramutare a dosarului devenit cunoscut drept „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“ (sintagmă utilizată de Consiliul Superior al Magistraturii). Solicitarea ca dosarul să fie trimis pe rolul altei judecătorii vine chiar din partea părinților copiilor care ar fi fost agresați la „Micul Regat“.

În prezent, cauza se află pe masa lui Alexandru Bogdan Arhip, judecător al Judecătoriei Constanţa. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru luna viitoare, când cei mici ar putea fi aduși la instanță cu mandate de aducere.

UPDATE

Şedinţa de judecată a început aproape de ora 12.00. Cererea de strămutare este analizată de judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa. Avocaţii părinţilor susţin că audirea copiilor nu este necesară şi că la dosar sunt toate probele necesare. Mai mult decât atât, apătorii părţilor civile au mai aratătat că nu au avut parte de o judecată corectă. 

„Este mai important să umilim aceşti copii? Ce efecte vor avea asupra dezvoltării lor psihice. Pe părinţi nu-i interesează dacă vor fi sancţionaţi pentru că nu îşi vor aduce copiii în faţa instanţei de judecată. Doar pentru un moft al judecătorului nu poţi evoluţia psihică a unui copil“,  au mai spus avocaţii părinţilor.

Şedinţa de judecată s-a terminat. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE

Cererea de strămutare a dosarului a fost respinsă. Decizia este definitivă. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 23 septembrie, când cei mici vor fi citaţi, din nou, cu mandate de aducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii