Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piloţii aspiranţi au parte de primul campionat din România Smart Driving Series debutează la Constanţa

ro

18 Mar, 2015 18:38 1788 Marime text

Constanţa va găzdui primul campionat din Româniadedicat piloților aspiranți cu cariere în alte domenii și juniorilor, Smart Driving Series.

Prima etapă din campionat va avea loc în perioada 29 — 31 mai, la Constanța. De altfel, pe parcursul anului 2015, campionatul va avea loc în cadrul a patru evenimente.

Etapele se vor desfășura la Motor Park România, la Serres (Grecia), dar și pe circuite special amenajate, în orașe din țară.

În cadrul evenimentului vor lua startul opt mașini BMW Seria 2 Coupe versiune 228i, model lansat anul trecut. Automobilul în format standard are 245 de cai putere, atinge suta în 5,8 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h. Pentru Smart Driving Series, toate cele opt mașini vor fi modificate, în așa fel încât să crească performanța și siguranța participanților.

Evenimentele se vor desfășura vinerea (probe libere), sâmbăta (calificări, warm-up și concurs pentru gentlemeni) și duminică (calificări, warm-up și concurs pentru juniori și gentlemeni).

Smart Driving, împreună cu suportul BMW APAN Motors, dezvoltă un nou concept în România, ce oferă o experiență sigură, dar plină de adrenalină pentru cei care au deja o cariera în alt domeniu (gentlemen drivers). În plus, Smart Driving Series vine și cu o oportunitate pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 de ani, care aspiră la o carieră ca piloți, oferindu-le și acestora posibilitatea de a participa la campionat.

Selecțiile pentru etapa ce va avea loc la Constanţa vor începe înca din martie. Dupa aceasta vor avea loc încă trei etape, ultima urmând sa se desfășoare la circuitul Serres din Grecia. Toți cei interesați sa afle mai multe detalii despre cum pot participa la eveniment pot accesa site-ul www.vreausafiupilot.ro.

Partenerii evenimentului sunt BMW APAN Motors, Michelin, Motul, OZ Racing, Sparco.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii