Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă de pomenire, în Republica Moldova, pentru membrii elicopterului SMURD prăbușit

ro

12 Jun, 2016 00:55 2579 Marime text
O slujbă de pomenire a fost oficiată, astăzi, în localitatea Haragîș, raionul Cantemir (sudul Republicii Moldova), în locul unde acum nouă de zile un echipaj de patru persoane de la SMURD Iași și-a pierdut viața într-o catastrofă aviatică, aflându-se în misiune de salvare a vieții unei persoane.
 
 
Mai mult de 50 persoane - rude, colegi și prieteni ai celor patru membri ai echipajului - au venit la locul accidentului pentru a le aduce un omagiu, a relatat portalul Unimedia.md, citând un comunicat al Serviciului pentru Situații Excepționale din Chișinău. Ei erau așteptați de către colegi ai salvatorilor din serviciul de urgență din Republica Moldova, care au depus coroane de flori și au amplasat o cruce la locul tragediei. Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți.
 
Amintim că în urma accidentului aviatic produs la 2 iunie, au murit toți cei patru membrii ai echipajului: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.
 
Epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău într-un hangar aparţinând Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităţilor române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autorităţile române.
 
De asemenea, în cauză s-a dispus efectuarea de către Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii