Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistem informatic de prevenire a votului ilegal

ro

09 Jun, 2015 17:51 1130 Marime text
 
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va asigura implementarea şi gestionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi al Institutului Naţional de Statistică (INS), pe baza datelor şi informaţiilor din Registrul electoral, Registrul secţiilor de votare şi listele electorale complementare.
 
Serviciului de Telecomunicaţii Speciale va asigura, din punct de vedere logistic, inclusiv prin efectuarea de achiziţii, funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, iar sumele necesare pentru acoperirea acestor cheltuieli vor fi asigurate din bugetul de stat.
 
"Autoritatea Electorală Permanentă va asigura managementul proiectului şi resursa umană, iar STS va pune la dispoziţie partea tehnică a sistemului informatic, ocupându-se de achiziţia calculatoarelor necesare funcţionării Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. AEP va selecţiona, instrui desemna minimum 30 de mii de operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare. in acest proces, vor fi instruite şi persoanele care vor deţine calitatea de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitor al acestuia. Opinia publică va fi infomiată cu privire la orice demers instituţional al AEP şi STS, inclusiv de natură financiară, pe site-ul www.roaep.ro", declară preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

Preşedintele AEP mai afirmă: "Misiunea cea mai dificilă 1n procesul de informatizare va fi instruirea celor 30 de mii de operatori de calculator. Trebuie să găsim persoane care să dorească să se implice în acest proiect, precum şi resursele financiare necesare motivării acestora. Operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare vor beneficia, potrivit legii, de o indemnizaţie stabilită prin hotărâre a Guvemului".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii