Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sirenele există! (video)

ro

16 Jun, 2016 23:52 7514 Marime text
Sirena este o ființă fabuloasă, din mitologia greacă, cu aspect de femeie, cu picioare și aripi de pasăre, mai târziu cu coadă de pește, care, prin cântecele ei, ademenea pe corăbieri în locuri primejdioase, unde aceștia își găseau moartea.
 
Prima mențiune documentară privind existența unor ființe jumătate pește jumătate om, numite sirene, este în Odiseea lui Homer. Sirenele erau de obicei trei la număr, jumătate femei, jumătate păsări (sau pești). Aveau voci minunate și prin cântecul lor, atrăgeau marinarii, care, pentru a le auzi cât mai de-aproape, ajungeau să-și sfărâme corăbiile de stânci. Ulise ar fi pățit la fel, dar, povățuit de vrăjitoarea Circe, s-a legat de catargul corăbiei, iar tovarășii lui și-au astupat urechile cu ceară pentru a nu mai auzi cântecul sirenelor.
  
Un filmuleț ce a devenit virat pe youtube încearcă să ne demonstreze că aceste ființe există.
 
Poveştile despre existenţa sirenelor sunt frecvente, dar până acum nu au existat dovezi palpabile care să demonstreze că, într-adevăr, aşa este. Recent, pe o plajă din arhipelag a apărut ce pare a fi cadavrul unei creaturi ciudate (foto) adusă la mal de ape, ce seamănă cu legendarele apariţii feminine care le dădeau de furcă navigatorilor.
 
Apariţii ale sirenelor, cât şi a variantelor masculine ale acestora sunt raportate de secole. Vii sau moarte, au tot fost raportate astfel de apariții de-a lungul timpului, chiar şi în zilele noastre. De pildă, în 1997, pe o plajă din Egipt au putut fi văzute ceea ce par să fi fost resturile unei sirene. Testele experţilor nu au fost însă edificatoare, dar ei nu au exclus ca misterioasa creatură să fi fost o sirenă.
 
Dacă cercetările oamenilor de ştiinţă vor descoperi că aceste fiinţe fantastice au existat sau chiar există în realitate, o asemenea descoperire ar putea să ne schimbe modul de a gândi şi cunoştinţele noastre despre lume şi viaţă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii