Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sir Christopher Wren Unul dintre cei mai mari arhitecţi englezi omagiat de Google printr-un Doodle

ro

20 Oct, 2014 03:52 2677 Marime text
Sir Christopher Wren (n. 20 octombrie 1632 – d. 25 februarie 1723) a fost unul dintre cei mai buni și apreciați arhitecți englezi ai tuturor timpurilor, arhitect și realizator a 54 de biserici în Londra, respectiv a numeroase clădiri seculare din Marea Londră după Marele incendiu al Londrei din 1666. Capodopera sa arhitecturală, Catedrala Saint Paul, a fost terminată în 1710.

Potrivit wikipedia.org, Christopher Wren a fost educat în limbile latină și engleză și studiind fizica aristotelică la Oxford University.

Christopher Wren a fost un om de știință remarcabil al timpului său, excelând ca astronom, geometru, matematician, fizician și arhitect.
Fondator al prestigioasei Royal Society, al cărei președinte a fost între 1680 și 1682, Christopher Wren a fost deopotrivă apreciat ca om de știință de către alți doi mari savanți comtemporani lui, Sir Isaac Newton și Blaise Pascal.

Unul din prietenii săi, Robert Hooke, un alt mare savant și arhitect al timpului său, a afirmat despre Christopher Wren, "De pe vremea lui Arhimede, rareori s-au întâlnit într-un singur om atâta perfecțiune așa cum sunt o mână atât de talentată și o minte atât de filozofică" (conform citatului, "Since the time of Archimedes there scarce ever met in one man in so great perfection such a mechanical hand and so philosophical mind").

În memoria sa, la cei 382 de ani de la naştere Google îl omagiază pe  Christopher Wren printr-un doodle special.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii