Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliștii feroviari se află timp de trei zile în grevă japoneză

ro

22 Sep, 2015 08:23 1000 Marime text
Sindicaliștii din domeniul feroviar se vor afla în perioada 22-24 septembrie a.c. în grevă de tip japonez, o decizie referitoare la declanșarea unei greve generale pe 1 octombrie a.c. urmând să fie luată în cursul zilei de mâine.
Iulian Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă (FML), a declarant că sindicaliştii vor purta o banderolă alba la mână în semn de protest față de nesoluționarea revendicărilor pe care le au. “Oamenii sunt foarte nemulțumiți de condițiile muncă și de aceea autoritățile trebuie să identifice rapid soluții pentru soluționarea problemelor sindicale”, a spus Măntescu.
Feroviarii doresc semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) până cel târziu pe 30 septembrie 2015, dar și o creștere salarială de cel puțin 10%. Sindicaliștii solicită, totodată, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 ianuarie 2016 și o politică de personal care să asigure funcționarea în bune condiții a acestui domeniu “legat direct și explicit de siguranța națională”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii