Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliştii din Constanţa cer miniştrilor să fie, pentru o zi, docheri în port

ro

04 Oct, 2013 18:50 1497 Marime text
Aproape 200 de persoane, mai ales angajaţi din portul Constanţa, membri ai sindicatelor din Confederaţia Cartel Alfa, au protestat astăzi faţă de măsurile guvernului, „care nu corespund aşteptării cetăţenilor ci sunt îndreptate către protejarea intereselor de grup şi oligarhiei financiare”.

Revoltaţi că din noua lege a pensiilor docherii au fost scoşi din categoria grupe seciale de muncă, protestatarii i-au recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, "să se ducă la pensie". Miniştrilor guvernului Ponta le-au cerut  să vină în timpul iernii în port şi pentru o zi, să care sacii,"în cârcă", la vapoare sau să urce la 20 metri înălţime pe podurile rulante. „ Ei stau la căldurică şi iau decizii fără să facă vreo evaluare la faţa locului, credeţi că cei aproape 3000 de docheri mai pot căra la 65 ani, saci cu cereale, ciment, chimicale, să dea la sapă minereurile? Să vină domnii miniştri şi să care, vor fi în stare?” i-a spus liderul sindicatului Decirom, Silviu Stanciu, prefectului de Constanţa Eugen Bola.

Ca şi colegii din ţară, protestatarii constănţeni cer salariu minim de 1000 lei, stoparea concedierilor fără măsuri de protecţie socială cum e cazul celor 400 de CFR-işti constăneni, renunţarea la creşterea vârstei de pensionare la 65 ani pentru femei, combaterea evaziunii fiscale ,”care în portul Constanţa este uriaşă”, servicii publice şi sociale de calitate, accesibile tuturor. Preşedintele Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat, i-a îndemnat pe colegii din celelalte confederaţii sindicale să li se alăture, „ avem nevoie de solidaritate, să ne unim forţele, aşa cum s-a întâmplat în Polonia, aşa cum se întâmplă în Grecia, unde salariul minim este de 850 euro şi noi muncim pe nimic şi nu ne solidarizăm”.

Citiţi mai mult:  EVZ.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii