Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 24 noiembrie 2015 Minuni incredibile săvârşite de sfântul prăznuit azi de ortodocşi

ro

24 Nov, 2015 00:16 1683 Marime text
Sfântul Clement s-a născut la Roma şi a fost contemporan cu Sfinţii Apostoli. Îşi pierde mama şi cei doi fraţi într-un naufragiu. Pe tată îl pierde mai târziu, în timp ce îşi căuta soţia şi fiii.

La vârstă de 24 de ani, Sfântul Clement decide să plece să-şi caute părinţii şi fraţii. Este momentul când îl întâlneşte pe Sfântul Barnaba şi pe fraţii săi deveniţi ucenicii Sfântului Petru. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu îşi va întâlni şi părinţii.
Clement este hirotonit episcop în Roma, după Lin şi Anaclet, înainte că Petru să fie răstignit de către Nero. A convertit la creştinism mulţi necredincioşi. Potrivit Sinaxarului, într-un an, de Paşti, a botezat patru sute douăzeci şi patru de oameni, toţi de neam mare.
Pentru că nu slujeşte zeilor, va fi supus la multe chinuri în vremea împăratului Domitian (81-96) şi ucis în anul 101, în timpul împăratului Traian (98-117). I s-a legat de grumaji o ancora de fier şi a fost aruncat în mare.
Aşa va trece la cele veşnice Sfântul Clement. În fiecare an, la pomenirea sfântului, apă se depărtează de mal până la locul în care el şi-a dat duhul, oferindu-le creştinilor posibilitatea de a ajunge la el pe uscat.
Odată, în ziua cinstirii sale, un copil a fost uitat de părinţi în locul din mare prefăcut în uscat. În anul următor, când marea s-a retras din nou, părinţii au găsit copilul sănătos, lângă mormântul sfântului. Întrebat cum s-a hrănit şi cum a fost păzit nevătămat, au aflat de la el că a fost hrănit de sfântul care zăcea acolo.
Dintre toate operele puse sub numele Sfântului Clement, numai una este autentică, şi anume "Scrisoarea I către Corinteni". Este o opera care se păstrează în limba greacă, latină, siriacă şi coptă. Este recunoscut că autor al acesteia de istoricii Eusebiu şi Ieronim şi de episcopul Dionisie al Corintului (pe la 170), într-o scrisoare adresată episcopului Soter al Romei.
Sursă: Calendar Ortodox

Mai citeşte şi /diverse/stiri-calde/sinaxar-23-noiembrie-2015-impresionantele-povesti-de-viata-ale-sfintilor-praznuiti-azi-de-unul-din-ei-se-spunea-ca-ar-fi-fost-aroman-573324.html
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii