Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 19 noiembrie 2015 Prăznuim pe sfântul al cărui nume se traduce prin Robul Domnului

ro

19 Nov, 2015 02:14 1732 Marime text
Sfântul Proroc Avdie era din pământul Sihem, din ţărîna lui Vitaharam. A trăit cu opt sute de ani înainte de naşterea lui Hristos. Numele Avdie se tâlcuieşte „robul Domnului“.

A slujit mai întâi lui Ahav şi apoi lui Ohozia. Murind Ahav şi după dansul luând împărăţia lui Israil fiul sau Ohozia, în acea vreme Sfântul Avdie slujea în rândurile ostaşilor. Şi a fost el unul din cei trei căpitani care s-au trimis de Ohozia la Ilie Proorocul cu câte cinci soldaţi, dintre care peste doi, căzând foc din cer, i-a ars, după cuvântul proorocului.
Iar al treilea căpitan, care era Avdie, a fost miluit pentru că s-a apropiat cu smerenie de Sfântul Proroc Ilie şi s-a închinat în genunchi înaintea lui şi l-a rugat, zicând: "Omule al lui Dumnezeu, cruţa sufletul meu şi sufletele robilor tăi." Deci Sfântul Ilie l-a cruţat pe el şi l-a sculat, ducându-se împreună cu el la împăratul. Din acea vreme a lăsat Avdie slujba împăratului şi a mers în urmă Sfântului Prooroc Ilie, luând duhul proorociei, că cel ce păzise şi hrănise pe proorocul Domnului şi că cel ce urmase proorocului. Apoi murind, a fost îngropat împreună cu părinţii săi.
Opera lui este cartea cea mai scurtă din Vechiul Testament: are doar 21 de versete.
Sursa: CrestinOrtodox.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii