Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozion „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, la Colegiul Național „Mihai Eminescu“

ro

11 Nov, 2016 13:27 1950 Marime text

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa organizează luni, 14 noiembrie 2016, de la ora 11.00, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" simpozionul „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, ediția a II-a. Evenimentul vine să marcheze cei 138 de ani de la revenirea ţinutului dintre Dunăre şi Mare la statul român. Unirea Dobrogei cu Patria Mamă a reprezentat o nouă și importantă etapă în procesul de desăvârșire a unității de stat a românilor, proces încheiat prin Marea Unire din 1918.
Dobrogea, tărâmul dintre ape, cu bogatul trecut istoric, impresionant spaţiu geografic şi spiritual, preţios model de convieţuire interconfesională şi etnică va fi evocată în referatele elevilor şi în lucrările ştiinţifice elaborate de profesorii de istorie din judeţul Constanţa.
La eveniment au fost invitați să participe reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Constanţa, ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Judeţean, ai Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, ai Filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România și ai Bibliotecii Judeţene „I. N. Roman”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii